Follow

©2019 by Mladi za inovacije. Proudly created with Wix.com

Programi koje sprovodimo

Dok osnažujemo buduće lidere se i zabavljamo

Budi odbornik Vracar Mladi za inovacije.
Bolje Uraditi Sam festival Beograd.jpg

Budi odbornik 

Projekat Budi odbornik na jedan dan ima za cilj da mlade ljude kroz inovatnivan način upozna sa lokalnom samoupravom, demokratijom, decentralizacijom, svojim pravima i na koji način mogu da utiču na donosioce odluka pored toga imaju prilike da unaprede svoje veštine javnog nastupa, argumentacije i osnovnih pravila argumentovane  rasprave.

Takođe jedan od ciljeva projekta je da motiviše mlade da se uključe u rešavanje lokalnih problema. Ovu temu smo odabrali zbog skorašnjih istraživanja koja pokazuju nedostatak fundamentalog znanja kod građana i građanki Srbije o sistemu u kome žive, a zato što smo omladinska organizacija uvideli smo prostor da sa mladim ljudima da kroz interaktivniji način edukujemo mlade ljude.

ljude.

Projekat je u 2013.godini ušao 10 najboljih projekata koji promovišu evropske vrednosti u odabiru nezavisne komisije Ministarstva omladine sporta kroz program ”Mladi su zakon”.

Projekat je sproveden u opštini Veliko Gradište, Svilajnac, na gradskoj opštini Voždovac, Stari Grad, Vračar, Rakovici i na Savskom Vencu, na nekim i po više puta, sa više od 350 učesnika i učesnica.

Bolje UradiTi Sam

Festival „Bolje UradiTi Sam” okuplja različite majstore, umetnike i druge kreativce koji imaju iskustva u pravljenju različitih korisnih i lepih stvari, odnosno onih koji sa jedne strane imaju veštine a sa druge strane učesnike radionica koji nemaju vremena da onlajn istražuju takve veštine ali bi voleli da uče. Prvi Festival smo organizovali sredinom decembra 2015. i bilo je ludilo – sjajna energija, mladi i kreativni ljudi su napunili UK Parobrod i dva dana smo učili, stvarali i zezali se, što znači da ne treba da propustiš ovu priliku. Sledeći je planiran na jesen 2019. godine.