top of page
Budi odbornik Vracar Mladi za inovacije.

Ko smo mi?

Osnažujemo mlade širom Srbije

Mladi za inovacije je omladinska i studentska organizacija čiji je cilj ojačavanje i uključivanje mladih i studenata u aktivno menjanje duštva. Svoj rad pokrećemo u Beogradu, ali se nadamo da ćemo moći da osnažimo mlade ljude širom Srbije.

O nama / About Us: History

Vladimir Kljajić

Zajedno posvećeni za više prilika za mlade u Srbiji

Vladimir Kljajic.JPG

Vladimir Kljajić je predsednik organizacije Mladi za inovacije. Trenutno je na masteru ''Američke studije'' na Fakultetu političkih nauka. Takođe, direktor je lokalnog kulturnog centra na Vračaru - Božidarac. Društveno se angažovao već na drugoj godini FPN. Bio je član debatnog kluba, a čak se oprobao i kao pomoćni sudija na Svetskom debatnom prvenstvu u Zagrebu. Jedan od većih uspeha smatra Festival Bolje UradiTi Sam koji promoviše DIY koncept, a koji planira da realizuje opet ove godine uz pomoć drugih članova tima. Takođe je u 2019/20 godini co-chair stalne radne grupe za ljudska prava koja je deo European democrat Students. Veruje da su mladi pokretači promena ali da često nemaju plan što predstavlja veliki izazov. Iako je vegetarijanac vrlo je nekreativan u kuhinji. Misli da zna gde je najbolja pica u gradu.

O nama / About Us: Mission

Marko Filipović

Ovde smo da napravimo pozitivni impact

Marko Filipovic Mladi za inovacije.jpg

Marko Filipović je potredsednik Mladih za inovacije. Tokom prethodnog perioda se fokusirao na pokretatnje sopstvenog biznisa ali je na kraju od toga odsustao zato što je shvatio da ga više interesuje rad na različitim projektima. Voli da upoznaje prokativne i drugačije mlade ljude i zato ove godine nastavlja sa radom i unapređenju Festivala tinejdžerske umetnosti koji je vodio prošle godine, a koje okupljao od trepera do raznih alternativnih stvaraoca. Interesantne su mu praktična psihologija i socijologija kao nauke kao i pitanja kako se odluke donose unutar grupe tako da svi članovi budu uključeni, a opet da se nivo efikasnoti podigne na najviši mogući nivo. Vrlo je predan projektu sa ciljem da uspe kada mu se dopadne ideja. Još ne znamo odakle crpi energiju.

O nama / About Us: Values
Vladimir Milic Mladi za inovacije.JPG

Vladimir Milić

Osnažujemo buduće generacije zajedno

Vladimir Milić je potpredsednik organizacije Mladi za inovacije. Ekonomista je po obrazovanju, interesuje ga kultura, politka i uticaj novih tehnologije na mlade. Prošle godine je vodio projekat 3D štampe za srednjoškolce. Bio je učesnik programa Kreativno Mentorstvo kao menti u 2018. godini, a 2019. je učestvovao na Godišnjem seminaru Beogradskog fonda za političku izuzetnost. Takođe, oprobao se i kao jedan od urednika BullsEye koji izdaje organizacija European democrat Students u 2018/2019 što ga je navelo da osnuje i svoj portal Savremena Kina. Trenutno je na master studijama na Renmin univerzitetu u Kini. Tvrdi da sve može da se nauči. Veruje da pojedinac može da promeni svet i da svako od nas ima odgovornost da to uradi. Perfekcionista koji nas tera da budemo što je bolji mogući.

O nama / About Us: About
dimitrije milic mladi za inovacije sajt.

Dimitrije Milić

Povezujemo se sa mladima iz čitave Evrope

Dimitrije Milić je internacionalni sekretar organizacije Mladi za imovacije. Po struci je politikolog za međunarodne odnose. Polja interesovanja su mu političke kampanje, političke partije, međunarodni odnosi, muzika i istorija zapadnog sveta. Bio je polaznik brojnih seminara iz oblasti političkih kampanja i komunikacija u zemlji i inostranstvu. Politički je komentator za vodeće televizije, novine i portale u Srbiji i regionu na temu političkih zbivanja u državama EU i SAD-u. Trenutno je kolumnista EDS-ovog magazina Bullseye i novinskog portala Talas. Član Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji. Osnivač i programski direktor organizacije Novi Treći Put. Veruje da je prava politika mešavina idealizma i pragmatizma.

O nama / About Us: About
bottom of page